Publicerad den

Mer pengar som arbetslös

Det är jobbigt att vara arbetslös. Förutom att du naturligtvis måste hitta ett jobb, finns det mycket du kan göra för att förändra din situation positivt. Låt inte arbetslösheten dra ner dig mentalt, utan ta aktiva steg för att både hitta ett nytt jobb och för att förbättra din ekonomi.

Arbetslös

Det är många som råkar ut för arbetslöshet, under en kortare eller ett längre tid. Det viktigaste är att du inte blir nedstämd och att du arbetar på att ta dig vidare. Det finns alltid lösningar på dina problem. De flesta personer som blir arbetslösa får sämre ekonomi. Det kan påverka vardagen mycket. Förutom att vara inskriven på Arbetsförmedlingen så att du får a-kassa, och naturligtvis söka arbeten, kan du göra både små och stora förändringar.

Budget

Det första du ska göra är att skapa en budget. Ha stenkoll på varenda krona. Det kommer att underlätta så att du verkligen får råd att betala alla dina räkningar och även klara dig ifall bilen eller datorn går sönder. Köp dyrare matvaror som kyckling och lax på reapris och lägg in i frysen. Då kan du äta både nyttigt och gott utan att det kostar för mycket. Dra även ner på onödiga saker som Netflix och andra streamingstjänster. Det är mycket bättre att du fokuserar på att vara aktiv, än att sitta i soffan.

Hyra ut ett rum

Ett smart sätt att omgående få in mer pengar på kontot är genom att hyra ut ett rum, ett förråd eller sommarstuga. Tänk igenom vad du har som kan ge dig passiv inkomst på något sätt. Då kan du plötsligt få mellan 3000-5000 kronor extra i månaden, utan att du gör någonting alls.