Publicerad den

Professionell fastighetsservice av bostadsrättsföreningen

Det finns mycket du kan göra för att verkligen förbättra din privatekonomi. Att äga en bostadsrätt är en bra investering för framtiden. Det är dock viktigt att själva föreningen sköts på rätt sätt.

Professionell fastighetsservice

Du har köpt en bostadsrätt som du verkligen gillar. Naturligtvis vill du att den ska skötas på ett sätt som gör att du kan sälja den med god vinstmarginal. Men du vill också bo där och känna dig trygg, att det är rent och fräscht, och ha en inre trygghet i att allt sköts på rätt sätt. Bostadsrättsföreningar handlar om så mycket mer än sophämtning, trappuppgångar och hur innergården ser ut. Det handlar om ekonomi, juridik, säkerhetstänk och olika tekniska lösningar. Att stambyten görs i rätt tid, kunna byta elledningarna till bästa pris och att helt enkelt hänga med på fastighetsmarknaden. Därför är det klokt att överlåta fastighetsservicen till Nabo, som är specialister på att sköta bostadsrättsföreningar. Då kan du som bostadsrättsinnehavare känna dig trygg med att din investering är i goda händer. Gå in på Nabo för professionell fastighetsservice av din bostadsrättsförening.

Bostadsrätten som investering

Vi måste alla ha någonstans att bo. Det sköna med eget hus eller att äga en bostadsrätt är ju att boendet även är en investering. Du betalar inte till en hyresvärd varje månad, utan pengarna går till själva bostadsrättsföreningen och för att betala av ditt bolån. Så att du får igen pengarna när du väl ska sälja dina fastighet. Att äga sitt boende är den vanligaste investeringen som vanliga svenskar gör. Det är positivt för din plånbok i nuläget och är ett smart sätt att ta hand om din framtida ekonomiska situation redan idag. Det är en trygghet att äga sitt boende istället för att hyra. Du behöver inte vara orolig att hyresvärden plötsligt vill göra en dyr renovering så att du inte har råd att bo kvar. Du kan också påverka hur själva fastigheten sköts. Är du orolig för någonting tar du upp det med styrelsen. Möjligheten att förbättra och påverka är mycket större än när du bara är en hyresgäst.

Bättre privatekonomi

Vår privatekonomi har stor inverkan på vårt liv. Har du en bostadsrätt kan du även tjäna pengar med den. Dels kan du hyra ut ett rum om du har ett rum över. Bor du i en större stad som Stockholm, Göteborg eller Malmö kan du enkelt hyra ut till en student för att på så vis få en del av avgiften eller lånet betalt. Ett smart sätt för att minska lånen och snabbare bli skuldfri. Dels kan du förbättra din ekonomi genom att dra ner på energiläckage och elförbrukningen. Byt ut fönstren till moderna energisnåla fönster och du kommer snart se en skillnad på elräkningen, vilket är väldigt skönt i dessa tider.

Bland det viktigaste du kan göra för en bättre privatekonomi är att betala av dina lån och att investera. Även om din bostad är en investering, är det klokt att även investera i aktier, fonder, i lokala företag och andra fastigheter.