Publicerad den

Få bättre ekonomi som pensionär

Känner du dig ekonomiskt begränsad som pensionär? I så fall är du inte ensam om din situation. Som tur är så finns det en hel del saker du kan göra för att få det bättre ställt som pensionär, både på inkomstsidan och på utgiftssidan. Läs mer här nedan för att få veta mer om vad just du kan göra för att förbättra din ekonomi och leva ett rikare liv som pensionär.

Utgifter att ta tag i redan idag

Tro det eller ej, men du betalar troligtvis många tusenlappar helt i onödan för diverse utgifter. Till att börja med kan det vara en fördel att se efter om det finns några seniorrabatter att använda för diverse olika köp du gör. Kanske kan du hitta seniorrabatter för att handla mat, åka kollektivt eller för att köpa mediciner, så att du slipper betala onödigt mycket för dina vardagliga köp i butikerna. Seniorrabatter kan användas för en mängd olika tillfällen, alltifrån nöjen till rena nödvändigheter. Ta vara på så många rabatter som möjligt så att du får dina varor och tjänster billigare. Utöver det finns det många andra utgifter att se över. Det finns nämligen en risk att du betalar alldeles för mycket för din elförbrukning. Att byta säkring är ett sätt att snabbt och smidigt få ner omkostnaderna för elförbrukningen utan att minska på elanvändningen. Se även över hur mycket du betalar för tv, telefon och internet. Troligtvis betalar du för mycket på den posten och genom att byta abonnemang kan du drastiskt få ner dina utgifter.

Öka inkomsterna som pensionär

Ett sätt att få bättre ekonomi som pensionär är även att försöka öka inkomsterna. Det kanske inte är helt lätt, men det går. Har du investeringar som inte går så bra så kan det vara läge att se över dem. Har du möjlighet att jobba några timmar i veckan på ett arbete, kanske på ditt gamla jobb, så är det inte helt fel. Det kan ge extra välbehövliga slantar till dagskassan. I vissa fall finns det även bidrag från staten att hämta. Det kan en ekonomisk rådgivare hjälpa dig med.