Publicerad den

Få en bättre ekonomi med smart teknik

Med dagens elpriser, höjda räntor och skyhöga matpriser påverkas privatekonomin. För att göra dessa faktorer mindre kännbara för hushållsekonomin finns det bra knep att ta till. Ett bra tips är att skaffa smartbelysning till ditt hem för att inte använda el i onödan. Med smartbelysning kan du ha ett upplyst hem men ändå inte använda mer el än du behöver.

Släck lampor med en app

Via en app är det möjligt att styra belysningen. I appen är enkelt att tända, släcka och dimra belysning. När du har smartbelysning behöver du aldrig ha lampor som står på hemma när du glömt att släcka eftersom du kan släcka all belysning du glömt på även om du inte är hemma med telefonen. När du inte har på belysning hemma i onödan håller du nere din elförbrukning som gör att du kan hålla nere kostnaderna.

Många små åtgärder gör stor skillnad

Förutom att inte låta lamporna stå på och dra onödig el kan du även se till att inte duscha längre än du behöver, dra ner inomhustemperaturen en grad och inte låta elektronik stå på som du inte använder. Genom små men enkla åtgärder kan du minska dina kostnader. När det kommer till att dra ner på energiförbrukningen hemma är det många bäckar små som gör stor skillnad tillsammans. Det kan på längre sikt få stora effekter på din ekonomi så det är värt att vidta vissa åtgärder. Genom att nyttja och ta vara på alla smarta lösningar som har kommit de senaste åren kan du åstadkomma en enorm skillnad, exempelvis med smartbelysning.

Smarta tips för en minskad energiförbrukning

Diskmaskin, spis och tvättmaskin är andra saker som drar en hel del el. Genom att ställa in kylskåpet på plus fyra grader och ha frysen på minus 18 grader kan du få en effektiv energianvändning. Genom att koka med locket på kastrullen kan du spara 30-50 procent energi som annars skulle ha gått förlorad. Att tvätta tvätten i 30 alternativt 40 grader är det bästa för att ha en låg energiförbrukning. Att fylla diskmaskinen full och inte handdiska är ett annat bra tips.