Publicerad den

Enkla sätt att sänka utgifterna

Det heter ofta många bäckar små och det stämmer verkligen om du vill förändra din ekonomi till det bättre. Små summor som du sparar in kan bli en stor månadssumma. Vissa saker är du tvungen att köpa men det går oftast att hitta lika bra alternativ om du kollar på begagnade prylar. Exempelvis att köpa en begagnad Macbook Air istället för en ny. När din gamla dator klappar ihop kan du få en restaurerad Macbook Air som är precis lika bra som en ny.

Köp begagnade produkter

Begagnade produkter är många gånger lika bra med den stora fördelen att du endast betalar en bråkdel av nypriset. Att alltid kolla in begagnatmarknaden innan du ska köpa något nytt är ett sätt som du kan spara mycket pengar på. Du kan köpa allt från kläder till teknik och elektronik begagnat. Fördelen med att köpa en Macbook Air som är professionellt restaurerad är att du vet att datorn håller måttet och du får dessutom garanti.

Handla billigare mat

Mat är en stor del av hushållsekonomin. Idag finns det dock många sätt att handla billigare mat. Att välja butiker som generellt ligger lägre i pris är klokt att göra. Att även handla extraprisvaror och nedsatta varor kan göra att du sänker matkostnaderna rejält.

Jämför olika försäkringsalternativ

Försäkringar är en riktig pengaslukare och genom att jämföra olika bolags försäkringar med varandra kan du sänka dina försäkringskostnader rejält. Tänk på att jämföra alla försäkringar du har. Mobilabonnemanget är en annan sak som du kan se över. Kolla runt vilka alternativ som finns. Du kan fundera över om du kanske kan klara dig med mindre surf och därigenom betala mindre.

Säg upp eller dela streamingtjänster med andra

Streamingtjänster kostar oftast uppemot 100 kronor eller mer i månaden per tjänst. Att ha flera sådan tjänster drar snabbt iväg. Försök att begränsa dig eller säga upp tjänsterna och klara dig helt utan. Att dela abonnemang med vänner eller familj kan vara en bra idé för att sänka den utgiftsposten om du ändå vill ha olika streamingtjänster. Bredband är en tjänst som du förmodligen också kan göra något åt. Du kan alltid ringa till leverantören och säga att abonnemanget är för dyrt och se om leverantören kan tänka sig sänka priset. Annars kan du se dig om efter bättre alternativ.